'Struikelstenen' voor slachtoffers van naziregime in Leuven, Lubbeek, Bertem en Tielt-Winge: "Samenvatting van 3 generaties diep verdriet" » Krantenkoppen België (2024)

“Kevin De Bruyne is de beste middenvelder ooit in de Premier League. Nu scoort hij ook al zoals Van Persie”

Manchester City won op een zeer overtuigende manier van een zwak Brighton en doet nog altijd volop mee om de titel in de Premier League. Het staat op één punt van leider Arsenal en heeft een match minder gespeeld. De Bruyne (32) startte in de basis en opende de score even na het kwartier met een heerlijke kopbal. Een goal

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Gérard Depardieu gedagvaard en ondervraagd na twee nieuwe klachten van aanranding

Gérard Depardieu is maandagochtend gedagvaard in het kader van een politieonderzoek naar seksueel misbruik. De acteur wordt door twee vrouwen beschuldigd van aanranding. Dat meldt BFMTV.

Lees meer »

Het Nieuwsblad

Zeldzaam moment: Nicole Kidman verschijnt voor het eerst met haar dochters op de rode loper

Zondagavond schitterde Nicole Kidman (56) op de rode loper van de AFI Lifetime Achievement Award, vergezeld door haar echtgenoot Keith Urban en hun twee tienerdochters. Het was een speciale gelegenheid, want haar dochters Faith (13) en Sunday (15) maakten hun debuut op de rode loper en Nicole won bovendien ook een Lifetime Achievement Award.

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Hamas verspreidt opnieuw video van 2 Israëlische gijzelaars

De Palestijnse extremistische organisatie Hamas heeft opnieuw videobeelden verspreid van twee Israëlische gijzelaars. Het gaat om Omri Miran (46) en Keith Siegel (64). Ze werden ontvoerd tijdens de terreuraanval van 7 oktober.

Lees meer »

VRT NWS

Laffe aanslag met bierflesje heeft zware gevolgen voor Jurgen, die zijn café definitief sluit: “Weer achter een tapkast staan, kunnen we niet meer aan”

Café De Vlaskapel in Kortrijk sluit definitief de deuren na de moordaanslag die werd gepleegd op uitbater Jurgen Vankeersbilck (50). Na rijp beraad hebben hij en zijn partner beslist om het café nooit te heropenen. “Weer achter een tapkast staan na alles wat er de voorbije maanden is gebeurd, dat kunnen we niet meer aan”, aldus partner Nathalie Tanghe.

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

Liever naar Kinderuniversiteit dan spelen of sporten: “Ik vind het leuk om échte dingen te leren”

Zo’n 150 kinderen tussen 8 en 13 kozen er zaterdag voor om hun tijd door te brengen op de universiteitsbanken van de KU Leuven in de Antwerpse Jezusstraat. Liever dan basketten of tekenen, volgden ze workshops over het beurswezen of ontcijferden ze mysterieuze geschriften. “Thuis doe ik ook experimenten, maar dat mag niet altijd van mama.”

Het Nieuwsblad

Koning Charles hervat publieke taken na kankerdiagnose: “Diep dankbaar voor alle vriendelijkheid”

De Britse koning Charles hervat volgende week zijn publieke taken, meldt Buckingham Palace vrijdag.

Lees meer »

Het Nieuwsblad

Steeds meer Belgen aan de slag en meer hooggeschoolden

België telde begin 2021 11.521.238 inwoners, een stijging met 5,2 procent tegenover de 10.951.266 inwoners in 2011. Dat blijkt uit de Census 2021, de bevolkingstelling die het Belgische statistiekbureau Statbel elke 10 jaar doet. Uit de telling blijkt onder meer dat steeds meer Belgen een diploma hoger onderwijs behalen, dat steeds meer Belgen aan het werk zijn en dat ook

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

Van 24 tot … 2.700 euro: de laatste tickets voor de Olympische Spelen zijn in verkoop, ook jij kan er nog bij zijn

De Olympische Spelen in Parijs zijn nu écht in zicht. Over minder dan 100 dagen begint het meest prestigieuze sportevenement van de wereld. Het grootste deel van de tickets zijn al de deur uit – voornamelijk verkocht aan Fransen – maar jij kan er tóch nog bij zijn. De laatste 250.000 tickets zijn momenteel in verkoop. Voor de goedkoopste tickets

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Toeriste (32) uit ons land dood teruggevonden na zwempartij in Canada: “Vrienden hoorden haar om hulp schreeuwen”

In Canada is het lichaam gevonden van een 32-jarige toeriste uit ons land. Dat melden de Waalse media ‘Sudinfo’ en ‘RTL Info’. De vrouw raakte op 17 maart vermist tijdens het zwemmen in een rivier omgeven door fjorden, bergen en bossen. “Vrienden hoorden haar om hulp schreeuwen en zagen hoe ze werd meegesleurd door het water.”

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Ondanks slecht weer toch 140 schnauzers en hun baasjes op wandel in Oostende

Ondanks het slechte weer kwamen op zondag 28 april meer dan 140 schnauzers en hun eigenaars samen voor de Derde Schnauzerwandeling in Oostende op de Oosteroever, georganiseerd door Niels Delbaere en Simona Chetroi.
The post Ondanks slecht weer toch 140 schnauzers en hun baasjes op wandel in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krant van West-Vlaanderen

Houdt Oekraïne stand door Amerikaanse hulp? ‘Dit wordt geen gamechanger’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Lees meer »

De Morgen

Gewonde bij nachtelijke steekpartij vlak bij basiliek van Koekelberg

In Koekelberg is afgelopen nacht een gewonde gevallen bij een steekpartij, vlak bij de basiliek.

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

“Onderhandelen over Oekraïne? Er kan tenminste gepraat en geluisterd worden”

Moeten we onderhandelen met Rusland om de oorlog in Oekraïne te stoppen? Tom Sauer, kernwapenexpert en professor internationale politiek (UAntwerpen), vindt van wel.

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

LIVEBLOG AC MILAN-INTER. Inter virtueel kampioen! Acerbi kopt de leider op voorsprong in de derby

Vanavond gaat Milaan mogelijk een stevige feestnacht in. Inter, autoritair leider in de Serie A, krijgt een eerste kans om zich tot kampioen te kronen. Dat uitgerekend in de stadsderby tegen eerste achtervolger AC Milan. Enkel bij winst is Inter zeker van de titel. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

‘Mister Oktay’ Ercan: de redder van Westerlo die op de radar staat van buitenlandse inlichtingendiensten

In de Kempen staat Oktay Ercan te boek als de grote redder van KVC Westerlo. Bij verschillende buitenlandse inlichtingendiensten zou de Turkse zakenman eveneens op de radar staan, schrijft La Libre Belgique.

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Yari Verschaeren ondergaat nieuwe scan: “Geen garanties dat hij dit seizoen nog in actie komt”

Anderlecht is nog steeds competitieleider, maar voelt de hete adem van drie ploegen in z’n nek na het verlies in Genk. Paars-wit begint vanavond tegen Cercle Brugge aan wat een cruciaal tweeluik kan worden. Haalt RSCA het van de gehavende Vereniging? Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Ontdek rijke geschiedenis van Nieuwpoortse vrijetijdsaanbod

Nieuwpoort Verbeeldt exposeert nog tot zondag foto’s en enkele bijzondere objecten over het rijke verleden van vrijetijdsbesteding in Nieuwpoort, waarbij herinneringen worden opgeroepen aan de clubs die ooit als een tweede thuis voelden.
The post Ontdek rijke geschiedenis van Nieuwpoortse vrijetijdsaanbod appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krant van West-Vlaanderen

Vrouwen krijgen een kwart minder pensioen dan mannen

Vrouwen ontvangen in ons land gemiddeld 25 procent minder pensioen dan mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Federaal Planbureau op vraag van de FOD Sociale Zekerheid. België zit daarmee in de middenmoot van alle Europese landen.

Lees meer »

VRT NWS

Twintiger steelt bankkaart van hulpbehoevende man en laat hem drie dagen aan zijn lot over: “Dachten dat hij dood was”

“Wansmakelijke feiten”, zo vond de advocaat van een mentaal beperkt man uit Kortrijk wiens bankkaart gestolen werd door de 21-jarige E.O. De jongeman liet de hulpbehoevende man vervolgens drie dagen aan zijn lot over. “Toen ze hem vonden, dachten ze dat hij dood was.”
The post Twintiger steelt bankkaart van hulpbehoevende man en laat hem drie dagen aan zijn lot

Lees meer »

Krant van West-Vlaanderen

Waarom de VS niet wil dat er ook maar één cent van miljardensteun naar streng Israëlisch bataljon gaat

De Verenigde Staten mogen dan wel 26 miljard dollar geven aan nieuwe noodhulp voor Israël, waarschijnlijk zal daarvan geen cent naar het streng religieuze Netzah Yehuda-bataljon gaan. De soldaten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan de schending van de mensenrechten, al noemt Netanyahu de sanctie het toppunt van absurditeit.

Lees meer »

Het Belang van Limburg

Lidl breidt supermarktoorlog uit naar de versrayon: zijn groenten en fruit er écht het goedkoopst?

De supermarktoorlog heeft zich naar een nieuwe rayon verplaatst: die van groenten en fruit. Lidl toetert sinds kort: “Elke dag vers, aan de laagste marktprijs.” Maar de concurrentie steigert: “Niet correct en mogelijk zelfs misleidend voor de klant.” Wat is er aan de hand? Waar zijn groenten en fruit echt het voordeligst? En is Lidl enkel op dinsdag de goedkoopste,

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Historisch Antwerps kookboek verkocht voor 9.600 euro: 32 keer meer dan geschat

In Antwerpen is een kookboek uit de 18de eeuw geveild voor 9.600 euro, wat veel meer is dan het veilinghuis had verwacht. Het werd geschat op 300 à 400 euro. Het boek dateert uit 1788 en geeft een goed beeld van de culinaire gebruiken in die tijd.

Lees meer »

VRT NWS

DISCUSSIE. Goed voor bijen en vlinders, maar “contraproductief” volgens tuinaannemers: wat vind jij van Maai Mei Niet?

Nog enkele dagen en dan begint de Maai Mei Niet-maand weer. Een maand lang onderhouden mensen hun tuin dan door het gras niet af te rijden en bloemen niet te snoeien. Het idee is dat tuinen “een wapen kunnen zijn in de strijd tegen de klimaat- en milieucrisis”, stelt initiatiefnemer ‘Knack’.

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

'Struikelstenen' voor slachtoffers van naziregime in Leuven, Lubbeek, Bertem en Tielt-Winge: "Samenvatting van 3 generaties diep verdriet" » Krantenkoppen België (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 6009

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.